Mūsų Herbas

Mūsų herbas vaizduoja Visatą, kaip kiaušinį, virkštele sujungtą su dviem paukščiais – Dievu-Kūrėju ir Meile-Įkvėpėja. Kiekvienas Paukštis atspindi pirmapradžių energijų harmoniją, pavaizduotą apvaliais ornamentais virš didesnio paukščio galvos ir mažesnio nugaros.

Visatos „kiaušinis” sudarytas iš jausmų – Dvasinio pasaulio elementų, pavaizduotų klevo lapeliais, formuojančiais kiaušinio lukštą. Kiaušinio viduje jausmai jungiasi į moralines savybes ir mintis, centre formuojančias branduolį – Gyvybės Medį, atspindintį Žmogaus Laimės Kelią. Pastarasis susideda iš kelių etapų. Apatinėse medžio šakose nugara į kamieną sėdi du jaunuoliai, svajojantys apie Amžiną Laimę. Aukštesnėse šakose matom tų svajonių rezultatą – laimingas šeimas, sodinančias medelius (vidurinės šakos), ir jų vaikus, it paukščiai skrendančius į dangų (viršutinės šakos). Vaikų svajonės pranoksta Tėvų svajas, atverdamos (sukurdamos) naujas Visatos dimensijas, pavaizduotas kaip iki šiol nematyti elementai Gyvybės Medžio viršuje – burės, žvaigždės, planetos, ir langai, perpinti brandžiomis varpomis.

Tokia Visatos struktūra matematiškai tiksliai atspindi mūsų fizinę ir dvasinę realybes, aprašytas skyrelyje Nauja Pasaulėžiūra. Trumpai tariant, pagrindiniai „klevo-lapo” tipo jausmai, formuojantys kiaušinio lukštą, išvardinti Jausmų Atlase, o jų pagrindinės jungtys, formuojančios Gyvybės Medžio kamieną – plakate moralines-savybes. Kiti plakatai parodo, kaip moralinės savybės formuoja fizikinius ir cheminius dėsnius, ląstelės, žmogaus, žmonijos ir Visatos protus, fizinę erdvę, daugianarius intelekto lygmenis, ir kitus kasdienybės elementus.

Šį herbą sukūrė tautodailininkė Vita Jasienė. Originaliai tai buvo karpinys, pavadintas Gyvybės Medžiu. Paklausta, iš kur kilo karpinio idėja, ji atsakė, kad neturėjo jokio prototipo – tai buvo grynai asmeninių išgyvenimų darinys. Vita nesiekė pavaizduot Visatos struktūros – taip gavosi „savaime”, kaip jos Sielos atspindys. Kiekvieną detalę ji išjautė pati, po kruopelytę surankiojo iš visų savo Sielos kampelių. Vita atsidavusiai dirbo kelerius metus, todėl ir gavosi toks tikslus visa-ko-esmės pavaizdavimas. Didelis Ačiū Jai už kantrybę ir Sielos tyrumą – nes tik tokių savybių pasekoje galima buvo sukurti tokį šedevrą!

Druidų Lietuva

Pasaulėžiūra

Viena mintis apie „Mūsų Herbas“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *